Oven kippenvleugels
Oven kippenvleugels à la Ikkie. Heerlijke krokante kipvleugels uit de oven, krokant van buiten en mals van binnen.Het is mijn (ons) lievelingshapje/snack met gezelligheid van mijn beste vriendinnetje ❤️
Dit is mijn allereerste recept op het internet. Ik hoop dat alles duidelijk is en dat ik vaker dingen zal kunnen plaatsen. Ik hou veel van eten en van verschillend eten. Ik maak veel makkelijke recepten vanuit een origineel recept.
Benodigdheden voor 2 personen:
- 1/2 kilo hele vleugels of borrelhapjes
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 zwarte peper
- 1/2 theelepel suiker
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel afgestreken zout (of naar wens)
- 3 eetlepels zonnebloem olie
Stappenplan:
- Snijd de kipvleugeltjes doormidden. Gebruik je borrelhapjes? Ga dan gelijk door naar stap 2.
- Maak de kipvleugels goed schoon met zout en citroen. Doe ze eventueel even in een badje van azijn, water en citroen.
- Pluk de vleugels en spoel ze af.
- Voeg in een bak (waar ook de vleugels in passen) alle kruiden, ketjap en olie toe.
- Mix dit goed tot een marinade en voeg de kip toe.
- Laat de kip minimaal 2 uur intrekken.
- Verwarm je oven voor op 190 graden.
- Leg de kip met de huid naar boven op de bakplaat.
- Laat het 25 á 30 minuten aan een kant bakken, daarna weer aan de andere kant.
- Lekker met een salade en aardappeltjes. Eet smakelijk!
Tip: voor extra krokante ovenvleugels veeg je bij het omdraaien van de vleugels (na de eerste 30 minuten) even met een servetje alle marinade van je bakpapier/bakplaat weg.
Much Love,
Ikkie’s kitchen
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like