Oven kippenvleugels

Oven kippenvleugels

Oven kippenvleugels à la Ikkie. Heerlijke krokante kipvleugels uit de oven, krokant van buiten en mals van binnen.Het is mijn (ons) lievelingshapje/snack met gezelligheid van mijn beste vriendinnetje ❤️

Dit is mijn allereerste recept op het internet. Ik hoop dat alles duidelijk is en dat ik vaker dingen zal kunnen plaatsen. Ik hou veel van eten en van verschillend eten. Ik maak veel makkelijke recepten vanuit een origineel recept.

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 1/2 kilo hele vleugels of borrelhapjes
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 zwarte peper
  • 1/2 theelepel suiker
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel afgestreken zout (of naar wens)
  • 3 eetlepels zonnebloem olie

Stappenplan:

  1. Snijd de kipvleugeltjes doormidden. Gebruik je borrelhapjes? Ga dan gelijk door naar stap 2.
  2. Maak de kipvleugels goed schoon met zout en citroen. Doe ze eventueel even in een badje van azijn, water en citroen.
  3. Pluk de vleugels en spoel ze af.
  4. Voeg in een bak (waar ook de vleugels in passen) alle kruiden, ketjap en olie toe.
  5. Mix dit goed tot een marinade en voeg de kip toe.
  6. Laat de kip minimaal 2 uur intrekken.
  7. Verwarm je oven voor op 190 graden.
  8. Leg de kip met de huid naar boven op de bakplaat.
  9. Laat het 25 á 30 minuten aan een kant bakken, daarna weer aan de andere kant.
  10. Lekker met een salade en aardappeltjes. Eet smakelijk!

Ovenvleugels ala Ikkie Heerlijke krokante kipvleugels uit de oven, krokant van buiten..Mals van binnen.. mijn (ons) lievelings hapje/snack met gezelligheid van mijn beste vriendinnetje ❤️   Voor 2 personen nodig: 1/2 kilo hele vleugels of borrelhapjes 1 eetlepel ketjap manis 1/2 theelepel knoflookpoeder 1/2 zwarte peper 1/2 theelepel suiker 1 theelepel paprika poeder 1 theelepel afgestreken zout of na wens 3 eetlepels zonnebloem olie   stappenplan:  Heb je borrelhapjes door na stap 2) kipvleugels doormidden snijden. Kipvleugels goed schoonmaken met zout en citroen eventueel ff in badje van azijn water en citroen laten chillen Kipvleugels erna plukken en afspoelen. In een bak (bak waar de vleugels erna ook in passen) voeg je alle kruiden en ketjap en olie toe De kruiden en olie, ketjap goed mixen tot een marinade Voeg nu alle kip toe aan de marinade Laat de kip minimaal 2 uur intrekken Verwarm je over voor op 190 graden Leg de kip met de huid na boven op de bakplaat Laat 25/30min aan een kant bakken en erna weer de andere kant Bon Eetsmakelijk     Tip: Voor extra krokante vleugeltjes doe je bij het omdraaien van de vleugels na de eerste 30min ff met een servetje alle marinade van je bakpapier/bakplaat wegvegen.   Tip: Serveer met patat of gebakken aardappeltjes    Tip: Frisse salade maakt het helemaal af, heb je een lichte gezonde maaltijd..   Dit is mijn allereerste recept op internet, hoop dat alles duidelijk is en dat ik vaker dingen zal kunnen plaatsen.. ik hou veel van eten en van verschillend eten, ik maak veel makkelijke recepten vanuit een originele recept.. Much Love from: Ikkie's kitchen    

Tip: voor extra krokante ovenvleugels veeg je bij het omdraaien van de vleugels (na de eerste 30 minuten) even met een servetje alle marinade van je bakpapier/bakplaat weg.

Much Love,

Ikkie’s kitchen


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie