Oven msemmen met appel
Msemmen gebakken in de oven met appel en jam. Ik heb bosvruchtenjam genomen.
Ingrediënten:
- 500 gram bloem
- 2 eetlepels gesmolten boter
- 1 theelepel instant gist
- 1/2 theelepel zout
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 zakje vanille suiker
- lauw water om te kneden
- 100 gram boter (kamertemperatuur)
- 100 gram suiker
- 2 eetlepels kaneel
Extra:
- 1 kommetje boter gemengd met zonnebloem olie
- jam (naar keuze)
- 3 appels
- citroensap
Bereidingswijze:
Meng het bloem, gesmolten boter, zout, bakpoeder en vanillesuiker tot een samenhangend deegje. Het moet niet plakkerig zijn! Het water op gevoel doen. Zet het deeg dan 30 minuten opzij zodat het kan rijzen.
Ondertussen de appels schillen en de klokhuis uithollen. Ik heb daar zo een ding voor (haha ik weet de naam niet). Als je dit hebt gedaan snij de appels dan in schijfjes van ongeveer 1 cm dik.
Als je de appels hebt gesneden besmeer ze dan met citroensap en haal ze daarna door de suiker en kaneel. Zet dan de appelschijfjes apart zodat ze gelijk klaar liggen voor gebruik.
Neem het deeg erbij en maak hier balletjes van, ik heb er ongeveer 15 balletjes van kunnen maken. Besmeer de balletjes met wat olie/boter en dek ze af met plastic. Laat ze dan 10minuten staan voor je ze gaat gebruiken.
Neem 1 balletje smeer eerst je aanrecht in met boter/olie leg dit balletje dan uit en vouw het dan zoals je msemmen vouwt. Rond uitleggen, linker zijkant na het midden vouwen, rechter zijkant na het midden vouwen, bovenkant naar het midden vouwen, onderkant na het midden vouwen.
Dan heb je een vierkant pakketje. Werk zo alle balletjes af. Zorg dat je ze goed insmeert tijdens het uitleggen. Als je klaar bent met de pakketjes maken. Neem je de 1e die je hebt gevouwen. Druk deze dan tot een klein vierkantje, kan ook met een deegroller maar met de hand kan dit ook prima.
Als je het vierkantje hebt plat gedrukt leg dan 1 appelschijf in het midden. Doe er dan 1 klein klontje boter in het midden (waar de klokhuis van de appel heeft gezeten). Vouw dan de hoekjes na het klontje boter zodat je een soort van envelopje krijgt.
Werk zo alle vierkantjes af.
Leg ze nu allemaal in de ingevette bakblik, laat het nu ongeveer 30 minuten rijzen. Besmeer de msemmen daarna met ei en leg in het midden (waar de hoeken samenkomen) een theelepel aardbeienjam.
Stop ze nu in de voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 20 minuten (totdat ze goud/bruin zijn).
Haal ze eruit en laat ze nu afkoelen
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like