Ovenschotel met aubergine en gehaktrolletjes

Ovenschotel met aubergine en gehaktrolletjes

Hieronder vind je het recept voor de ovenschotel met aubergine en gehaktrolletjes. De salade die erbij is geserveerd is met komkommer, tomaat, kaas naar keuze, zwarte olijven, verse fijngehakte peterselie én een dressing van olie, water, limoen, peper en zout.

De pilav die je bij de ovenschotel kunt serveren is op de volgende manier bereidt: Doe in een pan een klontje roomboter en wat zonnebloemolie. Bak hierin de vermicelli tot hij bruin is. Voeg dan de rijst toe en meng alles met elkaar. Verkruimel een Knorr bouillonblokje en voeg nog wat zout erbij. Meng alles goed samen en voeg als laatste wat water toe. Laat dit op een laag vuurtje koken.

Ik doe zout echt op gevoel. En de verhouding van 1 glas rijst is 1 1/2 glas water.

Ingrediënten:

  • Plakjes aubergine, gebakken in een beetje olie
  • Plakjes mozzarella
  • 500 gram gehakt
  • Zakje köfte kruiden
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • Paneermeel
  • Boter om in te bakken
  • Ei

De saus:

  • 2 grote tomaten, in kleien blokjes
  • 1 rode paprika, in kleine stukjes
  • 1 ui, in kleine stukjes
  • 1/2 bosje koriander, fijngesneden
  • 2 geraspte teentjes knoflook
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel gember
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • Zout op gevoel
  • 1 theelepel peper
  • 1 kip Knorr bouillonblokje
  • 4 grote eetlepels olijfolie
  • 2 grote eetlepels tomatenpuree
  • 1/2 Marokkaanse theeglas water

Bereidingswijze:

Meng de gehakt, köfte kruiden, paneermeel, ei en teentje knoflook met elkaar. Maak er rolletjes van en bak ze een beetje bruin in wat boter. Pak de gebakken aubergine plakjes en rol op elke plakje het gehakt rolletje. Zet ze even apart.

Doe de tomaten, uien, paprika, olijfolie en geraspte knoflook in een pan. Bak dit allemaal even en voeg vervolgens alle kruiden en tomatenpuree toe. Alles weer goed mengen met elkaar. Voeg dan het bouillonblokje toe en als laatste een halve Marokkaanse theeglas water. Als de saus wat dikker is zet je het vuur uit.

Schep de saus in een ovenschaal. Leg daar bovenop de gehakt rolletjes. Voeg tussen elk gehaktrolletje een plakje mozzarella. Strooi als laatste nog wat fijngehakte koriander eroverheen. Bak de aubergineschotel in de oven voor ongeveer 20 minuten op 200 graden.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie