Ovenschotel met bloemkool, aardappel en gehakt

Ovenschotel met bloemkool, aardappel en gehakt

Vandaag gegratineerde ovenschotel met bloemkool, aardappel en gehakt gegeten en heb voor schoonmam een appelcake met marsepein en kwark gemaakt.

Ingrediënten:

  • gehakt
  • aardappelen
  • bloemkool
  • zout en peper
  • paprikapoeder
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 0.5 liter melk
  • kippenbouillonblokje
  • nootmuskaat
  • peterselie
  • 50 gram geraspte kaas

Bereidingswijze:

Gehakt rullen met peper, zout en paprika poeder. Aardappelen in stukjes snijden en dan garen. Doe dit ook met de bloemkool. Dan een witte kaassaus maken: 50 gram boter afsmelten, 50 gram bloem, bijdoen en roeren. 0.5 ltr melk beetje bij beetje erbij doen en goed roeren voor de binding. Dan een kippenbouillonblokje verkruimelt erbij doen, samen met nootmuskaat en peterselie.

Dan een beetje kaas eronder roeren. Een laag gehakt op de bodem van een ovenschaal, daarop een laag aardappelen daarop een laag bloemkool, dan de saus erover. Bestrooien met kaas en laten gratineren in de oven.


1 reactie

  1. imanbens geplaatst op augustus 8, 2016 Beantwoorden
    Beste Kiki, Hoe lang en op hoeveel graden moet het in de oven?

Geef een reactie