Ovenschotel met broccoli en gehakt

Ovenschotel met broccoli en gehakt

Vandaag was het voor ons een ovenschotel met broccoli en gehakt met een gratineersausje erover.

Ingrediënten:

  • 1 stronk broccoli, in roosjes
  • 3 aardappelen
  • 300 gram gehakt (2 personen)
  • Koriander en peterselie, fijngehakt
  • 50 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 1 kipbouillonblokje
  • Nootmuskaat
  • Zout en peper
  • 0.5 liter melk
  • Geraspte kaas

Bereidingswijze:

Maak de brocolliroosjes zuiver en kook ze gaar. Snijd de aardappelen in kleine stukjes en kook ze ook gaar. Rul het gehakt met een beetje koriander, peterselie, peper en zout. Doe vervolgens in een ingevette schotel 1 laag gehakt, 1 laag broccoli en 1 laag aardappelen.

Dan maak je de witte saus: laat de boter smelten en voeg er de bloem bij. Naast wat nootmuskaat doe je er de melk en het kipblokje bij dat je wat verkruimelt. Roer goed om en laat het verder aan de kook brengen. Is je saus te dik, dan kan je altijd wat melk toevoegen, maar dan niet meer op het vuur zetten. Dit schenk je over de aardappelen. Strooi er een beetje kaas over en laat het gratineren in de oven.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie