Ovenschotel met gehakt en bechamelsaus
Dat lekker niet moeilijk hoeft te zijn bewijst deze lekkere ovenschotel met gehakt en bechamelsaus wel weer. Zijn jullie ook dol op ovenschotels? <3
Ingrediënten gehaktvulling:
- 1 ui, gesnipperd
- 1 knoflookteentje, geperst
- 1 paprika, in blokjes
- 1/2 prei, in stukjes
- Courgette, in stukjes
- Peterselie, fijngehakt
- 1 el tomato frito
- 1/2 Knorr rund bouillonblokje
- Zwarte peper
- Gemberpoeder
- Chilipoeder
- Komijn
Ingrediënten bechamelsaus:
- 7 dl halfvolle melk
- 30 gr boter
- 40 gr bloem
- Zout en peper
Extra:
- Aardappelpuree
- Geraspte kaas
Bereidingswijze:
Laat de ui en knoflook in een scheut olijfolie kort aanbakken. Voeg er het gehakt bij en laat dit enkele minuten bakken. Doe er nu de groenten, peterselie, tomatensaus en kruiden bij en laat dit op een zacht vuurtje bakken.
Voor de bechamelsaus smelt je de boter in een kookpan en voeg je de bloem eraan toe. Laat het bloemmengsel al roerend opdrogen, maar let erop dat de roux niet aanbakt. Zodra je een biscuitgeur ruikt, schenk je de melk in de pot. Blijf geduldig doorroeren met een garde tot de saus bindt.
Na voldoende lang roeren, krijg je een gladde bechamelsaus. Vermijd een te dikke saus. Om de saus te verdunnen, voeg je wat extra melk toe. Kruid de saus naar smaak met peper en zout.
Bedek de ovenschotel voor de helft met aardappelpuree. Doe er de gehaktvulling op en bedek met aardappelpuree. Bestrijk er wat bechamelsaus over, bestrooi met geraspte kaas en bak op 200° tot de kaas gesmolten is.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like