Paella met gamba’s, zeevruchten en groente

Paella met gamba’s, zeevruchten en groente

Ingrediënten:

  • basmatirijst
  • zakje soepgroente
  • paprikamix
  • doperwten
  • halve kipfilet
  • surimisticks
  • gamba’s
  • zeevruchtenmix
  • kabeljauwfilet

Kruiden:

  • 1 laurierblad
  • 1 vis bouillon blokje
  • knoflookpoeder
  • kaneel
  • harissapoeder
  • zwarte peper
  • gember
  • paprikapoeder
  • komijn
  • paella kruiden
  • saffraan
  • olijfolie

Bereidingswijze:

Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Snijd de paprika in blokjes en zet van de groene en rode paprika stuk of 6 reepjes apart voor de garnering. Snijd je surimi in blokjes, je gamba’s in blokjes en hak je soepgroente in de hakmolen.

Zet een pan met kokend water op doe hier zout in en de doperwten voeg hier de saffraan aan toe. Verhit een paellapan (of wok) met een beetje olijfolie en bak hier je kipfilet in samen met de soepgroente en paprika blokjes. Voeg nu alle overige kruiden toe. Vis bouillon oplossen in kommetje kokend water.

Laat alles goed garen en roer je rijst en doperwten goed door. Als de paprika bijna gaar is voeg je de zeevruchtenmix, kabeljauwfilet en gamba’s toe. Als alles gaar is meng je dit samen. Dek je pan af met aluminiumfolie.

Grill de paprika en gamba’s op de grill en garneer je paella je ermee.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie