Paella met kip, garnalen en champignons
Niet de traditionele versie, maar dit is een lekker recept voor paella met kip, garnalen, doperwten en champignons.
Ingrediënten:
- ± 300 gr paellarijst of risottorijst
- Wokgarnalen (hoeveelheid naar keuze)
- 1 kipfilet, in blokjes
- 1 à 2 paprika’s, in blokjes
- Champignons (hoeveelheid naar keuze)
- 1 à 2 flinke handvol doperwten
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 ui, gesnipperd
- 2 à 3 verse tomaten, in blokjes/geraspt (of 1 blik hele tomaten)
- 400 ml kipbouillon
- 400 ml visbouillon
- Koriander, fijngehakt
- Saffraan of kurkuma
- Chilivlokken
- Kipkruiden
Bereidingswijze:
Doe wat olie in de pan en bak hierin de kipfilet in. Strooi hier wat kipkruiden bij. Als ze lichtbruin zijn haal je de kip eruit en doe je er de knoflook bij. Voeg vervolgens de ui toe en bak het glazig. Doe er dan de paprika bij en even later de tomaten. Voeg vervolgens de rijst erbij en roer dit goed om tot alle rijst mooi rood is gekleurd. Doe er dan de doperwten bij en laat het even bakken. Leg dan de kipfilet er terug in. Breng op smaak met de chilivlokken, safraan en peper.
Giet vervolgens de kipbouillon bij het geheel. Doe er de garnalen en champignons bij. Laat dit voor ongeveer 8 minuten op hoog vuur sudderen. Roer dan niet! Als het vocht is opgenomen doe je er de visbouillon bij, en kook het tot je proeft dat de rijst gaar is. Doe er wat chilivlokken bij als je van pikant houdt. Schep er als laatst dan de koriander doorheen, maak af met wat citroensap en klaar!
Te volgen op…
Facebook: Tesliem’s Corner
Instagram: @tesliemm
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like