Pan harcha
Heerlijke pan harcha, lekker met honing of jam voor het ontbijt.
Voor 1 grote ronde harcha:
- 3 glazen griesmeel middelmatig (moyen)
- 1 glas fijne griesmeel
- 1/2 glas olie
- 2 glazen lauwwarm water
- 2 eetlepels suiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel gist
- 1 theelepel zout
Bereidingswijze:
Doe het griesmeel in een grote kom samen met het zout, suiker, gist en bakpoeder. Meng dit met je vingers en doe dan de olie erbij. Meng en kruimel dit (niet kneden).
Voeg lauwwarm water toe en meng weer (alleen met je vinger topjes mengen). Daarna neem je een ‘angedem’ of een grote koekenpan. Je strooit er fijne griesmeel op en je maakt er een groot rond griesmeelkoek van.
Nadien gewoon op een zacht vuurtje de beide kanten gaar laten worden. Niet te vaak omdraaien, dan krijg je van die breuken erin. Wel telkens schuiven dan krijg je een mooie kleurtje op je hele harscha.
Ik heb geen boter of melk aangegeven, omdat ik vind dat het door de boter en melk teveel gaat brokkelen. Het maakt het te zacht van textuur, waardoor het niet altijd gemakkelijk en mooi in vorm blijft bij het omdraaien tijdens de kookproces. Om het om te draaien tijdens het bakken maak ik gebruik van een grote bord.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like