Pancakes met pistache en amandelen
Voor dit recept gebruik ik een glas van 250 ml als maatbeker.
Ingrediënten:
- 1 1/2 glas fijne griesmeel
- 1/2 glas olie
- 1 eetlepel suiker
- 1 vanillesuiker
- 1 theelepeltje zout
- 1/2 zakje bakpoeder
- 1 ei
- 1/2 glas lauwe melk
Extra:
- 4 eetlepels honing
- 1 handje amandelschaafsel
- 1 handje pistachenoten
Bereidingswijze:
Doe alles bij elkaar, ik heb de melk er als laatst aan toegevoegd. Alles goed roeren met een garde. Laat het beslag vervolgens 10 á 15 min rusten. Als het een dik beslag is (en dat wordt na het rusten), kun je een beetje melk op gevoel toevoegen en goed roeren tot het beslag wat dunner wordt.
Het is GEEN pannenkoekbeslag dus denk niet dat het vloeibaar is. Het is met griesmeel en griesmeel is gewoon DIK. Neem een koekenpan met een antiaanbaklaag je hoef je pan niet in te smeren met boter of olie. Verhit de pan en leg er een lepel beslag in. Als er gaatjes in het beslag komen zoals op de foto, kun je de pancake omdraaien.
Als je klaar bent met alle pancakes af te bakken, verwarm je 4 eetlepels honing en besmeer elke pancake ermee. Bestrooi de pancakes dan met amandel schaafsel of gemalen pistachenoten.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like