Pandan Sponge Cake (Indische sponscake)

Pandan Sponge Cake (Indische sponscake)

Lekker bij de thee: Pandan Sponge Cake, ook wel bekend als de groene pandan spons cake of pandan chiffon cake uit Indonesië. Hieronder volgt het recept.

Ik heb een speciale bakblik gebruikt (chiffon cakevorm), maar het kan in principe overal in worden gebakken. Een rechthoekige bakblik lukt ook prima. Deze cake heeft een zachte smaak, echt lekker. Pandanpasta is bij de Toko te koop en het komt van een plant die de groene kleur en ook smaak geeft.

Ingrediënten voor de Pandan Sponge Cake:

  • 8 eieren
  • 300 gr bloem
  • 300 gr suiker
  • 2 thl bakpoeder
  • 150 ml kokosmelk
  • 2 el pandanpasta
  • Klein snufje zout
  • 3 el water

Bereidingswijze:

Eerst klop je de eieren, zeker 3 minuten, op de hoogste stand tot het romig wordt. Voeg dan de suiker, bakpoeder, water en zout toe. Klop dit goed door. Ik laat het behoorlijk lang kloppen, tot het heel luchtig wordt. Vervolgens doe je een beetje bij beetje de bloem en pandanpasta erbij. Meng dit en als laatste meng je de kokosmelk erdoorheen. Giet dit in een ingevet en bebloemde bakblik en bak het op 180 graden voor circa 1 uur in de oven of tot het gaar is. Elk oven is anders, dus houdt de sponscake in de gaten.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie