
Panini en wrap met gepaneerde kip
Vrijdagavond is cheatavond. Zaterdag en zondag trouwens ook. Het recept van de kip wordt massaal gevraagd dus ik deel het met jullie, zodat jullie vanavond ook lekker kunnen cheaten.
– mini panini gepaneerde kip
– halve wrap gepaneerde kip
– krieltjes en salade
Ingrediënten voor de gepaneerde kip:
- 1 kipfilet
- Panko of paneermeel
- Karnemelk (optioneel)
- Kipkruiden
- Meel
- Ei
Extra:
- Panini broodjes en/of wraps
- Samuraisaus
- Rode ui
- Jalapeños
- Kaas
- Sla
Bereidingswijze:
Pak een stuk kipfilet en snijd deze in plakken. Zelf haal ik er ongeveer 3 uit. Het lekkerste is om ze daarna ongeveer 2 uur in karnemelk te laten badderen, maar dit hoeft niet per se. Je kruid de kip met kipkruiden (of andere kruiden, net wat je lekker vindt).
Je zet 3 kommen klaar: met meel, met ei en panko of paneermeel. Zelf had ik panko. Doe ook wat kruiden door de meel en panko. Pak een stuk kip en haal het door het meel, dan door het ei en dan door de panko. Bak het dan af tot het gaar en goudbruin is.
De salade is heel simpel: komkommer en tomaat in kleine stukjes gesneden, wat yoghurt dressing en daar stukjes mango overheen. De panini’s zijn van de AH. Ik heb ze belegd met sla, rode ui, jalapenos, kaas en samuraisaus.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like