Pasta Alfredo met kip

Pasta Alfredo met kip

Recept voor pasta Alfredo met kip. Ik heb zelf alle ingrediënten bij de Lidl gehaald.

Benodigdheden:

  • 250 á 300 gram tagliatelle (andere soort kan ook)
  • 1 kipfilet, in blokjes
  • 1 bakje (kastanje)champignons, in schijfjes
  • 400 ml slagroom
  • 1 bekertje crème fraîche
  • 2 flinke eetlepels verse pesto
  • Bouillonblokje (rund of kip)
  • Handvol geraspte kaas
  • Knoflookpoeder
  • Zout en peper
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

Kook de pasta gaar in kokend water met 1 bouillon blokje. Snij de kip in blokjes en marineer het met wat zout, peper en knoflookpoeder. Bak de kip gaar in wat olijfolie en doe daarna de gesneden champignons bij. Na dat de champignons en kip goed gaar zijn doe je de slagroom erbij met wat zout, peper en knoflookpoeder. Laat dit goed pruttelen voor ongeveer 10 minuten tot de gewenste dikte.

Zodra de saus dikker is (dat merk je gelijk) doe je de crème fraîche, pesto en geraspte kaas erbij. Laat dit voor 5 minuten pruttelen. Doe daarna de gekookte pasta erbij en meng alles goed samen. Strooi eventueel naar wens wat geraspte kaas en peterselie om het af te maken.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie