Pasta met pittige kip en bechamelsaus

Pasta met pittige kip en bechamelsaus

Iedereen heeft denk weleens een dag waarop zij gewoon snel iets op tafel wilt zetten, of niet? Na een drukke regenachtige dag had ik zó geen zin om lang in de keuken te staan. Ik hou van makkelijke gerechten, maar dat wisten jullie denk ik al…en wat heb ik de laatste tijd een enorme hekel aan AFWAS! 2 Pannen, 1 lepel, garde, bord en bestek gebruikt. #WaNeLapTekst.

Pasta met pittige kip en bechamelsaus it is, zó gepiept – was in 15/20 minuten klaar met alles.

Ingrediënten voor pasta met kip:

  • Pasta naar keuze
  • Kipfilet
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 1 paprika (ook lekker met courgette en champignons)
  • Peterselie
  • 2 el tomatensaus
  • Spicy sambal naar eigen smaak
  • Paprikapoeder
  • Zwarte peper
  • Gemberpoeder
  • Kippenkruiden
  • Kurkuma
  • Cayennepeper
  • 1/2 Knorr bouillonblokje

Ingrediënten voor bechamelsaus:

  • 7 dl melk
  • 30 gr boter
  • 40 gr bloem
  • Knoflookpoeder (kan je weglaten)
  • Zout en peper

Bereidingswijze pasta:

1. Laat de ui en knoflook in een scheut olijfolie kort aanbakken.

2. Voeg er de kip bij en laat dit enkele minuten bakken.

3. Doe er nu de groenten, peterselie, tomatensaus, sambal en kruiden bij en laat op een zacht vuurtje bakken.

4. Kook de pasta gaar.

 

Bereidingswijze bechamelsaus:

1. Smelt de boter in een kookpan en voeg de bloem eraan toe.

2. Laat het bloemmengsel al roerend opdrogen, maar let erop dat de roux niet aanbakt.

3. Zodra je een lekkere biscuitgeur ruikt, schenk je de melk in de pot. Blijf geduldig doorroeren met een garde tot de saus bindt.

4. Na voldoende lang roeren, krijg je een gladde bechamelsaus. Vermijd een te dikke saus. Om de saus te verdunnen, voeg je wat extra melk toe.

5. Kruid de saus naar smaak met peper, zout en knoflookpoeder.

Je kan ook alles door elkaar mengen, bestrooien met geraspte kaas en in de oven afbakken tot de kaas gesmolten is.


1 reactie

  1. Matthew Woods geplaatst op maart 15, 2020 Beantwoorden
    Paar dagen geleden gemaakt met prei courgette paprika en champignons, wel wat meer knoflook ;) alles bij elkaar gemixt en in de oven gezet met broodkruimels en kaas - HEERLIJK! Dit was m'n eerste (lekkere) bechamelsaus, goeie instructies. Bedankt voor de inspiratie, ik heb mezelf en mn huisgenoten blij gemaakt!

Geef een reactie