Pasta ovenschotel met gehakt en broccoli
Pasta ovenschotel met gehakt, broccoli en zelfgemaakte bechamelsaus.
Ingrediënten:
- 1 zak pasta naar keuze
- 1 broccoli (klein gesneden en gekookt voor 7 minuten)
- Een paar cherrytomaatjes
- Geraspte kaas
- 300 gram gehakt
Ingrediënten bechamelsaus:
- 50 gr boter
- 60 gr bloem
- 600 ml melk
- Peper en zout
Bereidingswijze:
Laat de boter smelten in een steelpan. Doe dit voorzichtig en zorg dat de boter niet bruin kleurt. Voeg de bloem toe en roer het met een pollepel door elkaar Laat de bloem op een zacht vuur garen. Het mengsel dat je nu krijgt heet een roux. De roux is klaar als deze een beetje wit uitslaat en zanderig aanvoelt.
Als je een beetje tussen je vingers neemt, moet het droog aanvoelen net als zand. Meng nu met een garde beetje voor beetje de koude melk bij de roux, totdat er een gladde saus ontstaat. Laat het een paar minuten zachtjes borrelen terwijl je blijft roeren. Voor de kaassaus meng je nu de geraspte kaas door de saus. Breng de bechamelsaus op smaak met wat peper en zout.
Voor de pastaschotel kook je de pasta gaar en spoel je het af met koud water. Neem een oven schaal en vet deze in met boter. Giet de pasta hierin. Maak de bechamelsaus. Bak wat gehakt rul met gewenste kruiden en een uitje en giet hier de bechamelsaus bij. Duw er de broccoli stronkjes in en leg wat tomaat aan de bovenkant. Giet de bechamelsaus eroverheen en bestrooi wat met geraspte kaas.
Zet dit voor 10 minuten in de oven op 220 graden. Serveer met een frisse salade. Bon appetit!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like