Pasta Scampi met spinazie in roomsaus à la Vapiano

Pasta Scampi met spinazie in roomsaus à la Vapiano

Een van de bekendste gerechten van de Italiaanse restaurant Vapiano is zonder twijfel de ‘Vapiano Pasta Scampi e Spinaci’, een heerlijke pasta met garnalen en spinazie in een pesto-roomsaus. Dit gerecht is superlekker en heel makkelijk en snel te bereiden, vooral na een werkdag is het een maaltijd die gauw op tafel staat. Om zo dicht in de buurt van het ‘originele’ recept te komen, wordt er gebruik gemaakt van verse ingrediënten. Denk aan verse pasta, garnalen, spinazie etc. maar voel je ook vrij om droge of diepvries ingrediënten te gebruiken!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gr verse tagliatelle, penne of fussili
  • 20-28 verse garnalen (rond 300/400 gram)
  • 8-11 cherrytomaten, in 4 gesneden
  • Snufje nootmuskaat
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 3 tenen knoflook, geraspt
  • 320 ml slagroom
  • ± 60 gr Parmezaanse kaas of Parmigiano reggiano poeder
  • 4-6 flinke handen verse bladspinazie
  • 4 volle el verse pesto
  • Zout en peper
  • 1 rode peper
  • Knoflookolie

Optioneel:

  • Rucola
  • Pijnboompitten (eventueel)

Bereidingswijze:

Snijd alle groenten. Bereid pasta volgens verpakking. Doe als eerst een scheutje (knoflook)olijfolie in de pan. Bak de gamba’s samen met een beetje zout. Voeg dan knoflook, kleine stukjes rode peper (zaad weghalen) en ui toe. Voeg 1 el knoflookolie en roerbak dit goed.

Benieuwd naar de rest? Klik voor het volledig recept.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie