Pastasalade met tonijn en garnalen
Ik heb alvast pastasalade gemaakt voor de BBQ van morgen. De zak garnalen komt van de Lidl, die garnaaltjes zijn niet zo heel groot. De zak ligt in de diepvries.
Ingrediënten:
- Pasta naar keuze
- Tonijn in zonnebloemolie
- 1 rode ui, fijngesneden
- 1 gegrilde rode paprika, in stukjes
- Augurken, in blokjes
- Komkommer, in blokjes
- 1 zak kleine garnalen
- Olijven, in ringetjes
- Knoflookpoeder
- Viskruiden
- Zout en peper
- Citroensap
- Calvé sladressing
- Mayonaise
Bereidingswijze:
Kook de pasta zoals de aanwijzingen op de verpakking. Kruid de garnalen met knoflookpoeder, peper en viskruiden. Bak het even kort in een klein scheutje zonnebloemolie tot ze gaar zijn.
De dressing maak je door de olie van de tonijn uit blik op te vangen. Deze meng je met nog een beetje olie naar keuze, citroensap, zout, peper, sladressing en mayonaise (die van Zaanse Hoeve vind ik het lekkerst in pastasalades).
De dressing doe ik er pas bij als alles afgekoeld is. Zet het dus even in de koelkast, tot alles is afgekoeld. Laat de pasta goed uitlekken en meng het met alle ingrediënten.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like