Pecankoeken
Heerlijke pecankoeken! Het recept komt van Caroline Brouwer die het weer heeft van Koko’s Corner Blog. Voor dit recept heb je een met bakpapier beklede bakvorm nodig van 22×30 cm.
Ingrediënten:
- 165 gr poedersuiker
- 270 gr bloem
- 230 gr ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
- 115 gr ongezouten roomboter, gesmolten
- 300 gr ongezouten pecannoten, grof gehakt
- 120 ml honing
- 3 el slagroom
- 80 gr bruine suiker
Bereidingswijze:
Meng de gezeefde bloem en poedersuiker met elkaar. Voeg de boter toe en maak er een samenhangend deeg van. Verspreid dit uit in je bakvorm en bak het 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden. Haal het uit de oven.
In de tussentijd meng je de gesmolten boter met de honing, bruine suiker en slagroom. Voeg de pecannoten toe en meng alles goed door elkaar. Verdeel het pecanmengsel over de bodem.
Zet dit weer terug in de oven en bak het nog 25 minuten. Laat de pecankoek volledig afkoelen, snijd het daarna in gelijkmatige vierkanten.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like