Pepersaus van groene peperkorrels zelf maken

Pepersaus van groene peperkorrels zelf maken

Vandaag bij ons pepper steak met frietjes en salade en een chocolade cake met nootjes. Hieronder het recept om zelf pepersaus met groene peperkorrels te maken.

Ingrediënten voor bruine pepersaus:

  • 1 soeplepel bloem
  • 1 klontje boter
  • 1 koffielepel groene peper bolletjes
  • 1 bouillonblokje (rund)
  • 200 ml koude room of melk

Bereidingswijze:

Doe een klontje boter in de pan en laat het bruinen. Voeg een soeplepel bloem erbij en laat het even garen. Meng dan een fijngeplet bouillonblokje en een koffielepel groene peperbolletjes door de roux heen. Overgiet het met koude room of melk. Even roeren en laat het dan aan de kook brengen. En dan is je zelfgemaakte pepersaus klaar.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie