
Perzikcake met yoghurt
Een lekkere perzikcake met perzik yoghurt. Ik gebruik hier een glas van 200ml.
Ingrediënten:
- 4 eieren
- 1 glas zonnebloem olie
- 1 glas kristal suiker
- 1 glas magere perzik yoghurt
- 2 glazen bloem
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje bakpoeder
- 1 blikje perzik schijfjes
- perzikjam
- geraspte kokos
Bereidingswijze:
Oven voorverwarmen op 180 graden. Laat je perzikschijfjes uitlekken in een vergiet. Eieren als eerst goed mixen schuimig, suiker /vanille suiker toevoegen mixen, olie toevoegen mixen dit alles hoogste stand mixen daarna stand twee en yoghurt erbij mixen en als laatst glazen bloem en bakpoeder bij dan alles goed mixen hoogste stand.
Bakblik inspuiten met dr oetker spray, voor de bodem gebruik ik altijd bakpapier zie foto. Doe je beslag in de ingevette bakvorm en leg de perzikschijfjes er voorzichtig op. Je kunt ze ook een klein beetje in bloem rollen voor je ze erop legt, voorkomt het in zakken naar de bodem net als bij mij.
Laat je cake garen op 180 graden. Open het eerste half uur tot drie kwartier NIET de oven. Als je ziet dat de cake goed hoog is en kleurtje heeft open je de oven en prik je met een pikker om te kijken of je cake gaar is. Komt je sate prikker er schoon uit is je cake klaar als er nog beslag op zit sluit je je oven weer en laat je je cake nog verder garen.
Insmeren met perzik jam en een bestrooien met een beetje geraspte kokos.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like