Perziktaart met banketbakkersroom
Nou dit is me toch een lekkere taart! Ik zag hem op de blog Uitpaulineskeuken en besloot hem meteen dit weekend te maken. Een heerlijke cake met een zelfgemaakte banketbakkersroom en perziken. Echt een topcombinatie!
Ik heb alleen wat minder suiker gebruikt en de volgende keer doe ik de room niet in een kuil, maar gewoon in een laag bovenop de cake. Nu zakte het midden namelijk wat in. Oh en ik gebruikte maar 1 perzik, dat was voldoende! Maar de smaak was verder top!
Ingrediënten voor een taart van 20cm:
- 200 gr roomboter op kamertemperatuur
- 150 gr suiker
- 4 eieren
- Half zakje bakpoeder
- 200 gr bloem
Banketbakkersroom:
- 3 eigelen
- 50 gr suiker
- 1 el bloem
- 250 ml melk
- 1 vanillestokje
Extra:
- 1 perzik
Bereiding:
Maak eerst de banketbakkersroom door de melk op laag vuur te verwarmen met het merg uit het vanillestokje. Klop in een kom of maatbeker de eigelen met de suiker en bloem tot het lichtgeel is. Giet dan de melk in een dun straaltje erbij terwijl je blijft mixen. Giet het mengsel dan terug in je pan en breng al roerende aan de kook. Roer tot het de juiste dikte heeft. Giet in een diep bord en bedek met een stuk plastic folie. Zet in de koelkast.
Verwarm dan je oven voor op 175 graden (hetelucht 160). Vet een springvorm van 20 cm in met een mengsel van 1 tl zachte boter, 1 tl zonnebloemolie en 1 tl bloem. Mix de boter met de suiker tot een crème. Mix dan een voor een de eieren erdoor. Voeg bloem en bakpoeder toe en mix tot een dik beslag. Snijd je gewassen en gehalveerde perzik in dunne plakjes.
Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like