Perziktoetje met Bastogne en slagroom

Perziktoetje met Bastogne en slagroom

Ingrediënten:

  • 200 ml slagroom
  • 1/2 pakje roomkaas
  • 1 blik halve perziken op sap
  • 2 eetlepels maizena
  • Bastogne koekjes
  • paar eetlepels suiker

Bereidingswijze:

Klop eerst de slagroom volledig stijf samen met de roomkaas en een paar eetlepels suiker. Giet de perziken uit blik in een vergiet en vang het sap eronder op in een kommetje. Snijd de perziken in kleine stukjes. Giet wat perzikensap in een pannetje en laat een beetje over in de kom.

bastognetoetje-met-perzik

Laat het perzikensap rustig koken, ondertussen kun je het maizenapapje maken. Meng 2 eetlepels maizena met een beetje sap wat nog in de kom is overgebleven tot een glad beslag. Zodra de sap in de pan begint te koken kun je het maizenapapje toevoegen. Goed blijven roeren tot het een dikke saus wordt. Zet het vuur uit en voeg de klein gesneden perzik toe, roer dit en laat het afkoelen.

perziktoetje-cream

Verkruimel in de tussentijd de Bastogne koekjes. Pak dan een coupe/glas en schep hierin de perzik, daarna een laagje verkruimelde Bastogne koekjes en als laatste wat slagroom. Ga zo verder en eindig met slagroom.


1 reactie

  1. FREDDY geplaatst op mei 4, 2023 Beantwoorden
    ik vond een heerlijk dessert om bij de koffie of bij een feestje te geven

Geef een reactie