
Petit fours van bitterkoekjes
Petit fours van bitterkoekjes. Dit zijn zelfgemaakte bitterkoekjes met chocoladecrème, pure chocolade en fondantbloemetjes. Uit dit recept krijg je 25 petit fours.
Ingrediënten:
- 200 gram amandelmeel
- 200 gram poedersuiker
- 1 tl bittere amandelolie
- 2,5 eiwitten
Voor de botercrème:
- Botercrème (ik gebruik die van Funcakes)
- 100 gram pure chocolade, gesmolten
Extra:
- Pure chocolade, gesmolten
- Fondantbloemetjes
Bereidingswijze:
Meng 200 gram amandelmeel, 200 gram poedersuiker en 2,5 eiwitten. Roer hier een theelepeltje bitteramandelolie door. Spuit langwerpige hoopjes op bakpapier en bak 10 minuutjes op 180 graden. Laat afkoelen.
Maak de botercrème (ik maak deze van 250 gram mix), en roer hier 100 gram afgekoelde gesmolten pure chocolade door. Spuit dit in een dikke laag op de koekjes en zet ze in de diepvries. Smelt pure chocolade en laat afkoelen. Doop de bevroren petit fours erin en laat uitharden (gaat binnen een minuut). Versier met fondantbloemetjes die je vastplakt met gesmolten chocolade.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like