Picknick pasteitjes

Picknick pasteitjes

Deze “pasteitjes” maakte ik jaren geleden toen ik nog actief was op de site marokko.nl. Ik kreeg het recept van een virtuele vriendin Jessica/Joesra, die het volgens mij een keer uit de krant had gehaald. Het is bladerdeeg met een topping van uitjes, aardappelschijfjes, tomaat en Italiaanse kruiden. Lekker en simpel te maken!!

Ingrediënten:

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 4 aardappels, in dunne plakjes
  • 1 vleestomaat (zonder pitjes en vel), in stukjes gesneden
  • Zout en peper
  • Italiaanse kruiden
  • Geraspte kaas
  • 1 eigeel om te bestrijken

Bereiding:
Snijd de plakken bladerdeeg diagonaal door zodat je twee driehoeken krijgt. Prik ze in met een vork. Fruit de ui in een pan met wat olie en voeg wat zout en peper toe. Laat afkoelen en beleg hiermee de bladerdeegdriehoeken. Frituur de aardappelschijfjes gaar en bruin en laat ze uitlekken.

Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie