Pilav met gehakt en aubergine
Vandaag lekker en simpel gekookt: pilav, gegrilde gehakt, zelfgemaakte tomaat-knoflooksausje, frisse salade en gemarineerde en in ei gebakken aubergine.
Benodigdheden voor de pilav:
- Basmatirijst (hoeveelheid naar keuze)
- 1 handje vermicelli
- Gekookt water
- Boter
- Zout
Benodigdheden voor de aubergine:
- Aubergine
- Chilivlokken
- Komijn
- Paprikapoeder
- Knoflookpoeder
- Koriander
- Zout en peper
- Ei
Benodigdheden voor het sausje:
- 1 tomaat
- 1 teentje knoflook
- Chilipeper
- Koriander
- Olijfolie
- Zout en peper
- Paprikapoeder
- Komijn
Extra:
- Gegrilde gehaktrolletjes (gekruid naar keuze)
Bereidingswijze pilav:
Bak een handje vermicelli goudbruin in wat boter. Doe dan de rijst erbij en bak het kort mee. Voeg gekookt water toe, het moet halve duim boven de rijst uitkomen. Doe wat zout erbij en laat het 10 minuten koken.
Bereidingswijze tomatensausje:
Schil de tomaat en snijd het in kleine blokjes. De knoflook hak je fijn. Pruttel dit samen met een scheutje olijfolie en wat paprikapoeder, komijn, peper en een beetje zout. Als je van pittig houdt doe je een beetje chilipoeder erbij. Laat het ongeveer 10 minuten pruttelen en aan het einde voeg je een beetje vers gesneden koriander toe.
Bereidingswijze aubergine:
Snijd de aubergine in schijven en bestrooi ze met zout. Laat het even staan, dan zullen ze minder vet opnemen. Kruid de plakjes met chilivlokken, komijn, paprikapoeder, knoflookpoeder, koriander, zout en peper. Haal het daarna door de ei. Laat het even erin trekken en dan frituur je ze.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like