Pilav met shoarma en knoflooksaus

Pilav met shoarma en knoflooksaus

Pilav, shoarma en homemade knoflooksaus! De (kalkoen) shoarma heb ik kant en klaar gekocht. Hoeveelheden van dit recept naar smaak, ik heb niet echt gemeten.

Ingrediënten pilav:

  • Basmatirijst
  • Vermicelli
  • Olie
  • Boter

Ingrediënten knoflooksaus:

  • Griekse yoghurt
  • Mayo
  • Citroensap
  • Peper
  • Zout
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • Peterselie vers of gedroogd

Extra:

  • Kalkoenshoarma
  • rode paprika
  • champignons
  • knoflookpoeder
  • zout en peper

Bereidingswijze:

Bak je vermicelli bruin in een mix van olie en boter. Voeg vervolgens de basmatirijst toe en bak deze kort mee. Hierna voeg je water en zout toe. Als ik 100 gram rijst gebruik neem ik 200 ml water. Zet er een deksel op en laat op laag vuur gaar worden. Blijf wel opletten want het kan zijn dat je water moet toevoegen.

Maak in de tussentijd de shoarma en meng de ingrediënten voor de knoflooksaus. Voor de shoarma heb ik enkel wat rode paprika en champignons toegevoegd en gebakken. Deze heb ik gekruid met zout, peper en knoflookpoeder.


1 reactie

  1. Kirsty geplaatst op januari 28, 2016 Beantwoorden
    Dit lijkt mij heel lekker! Ik wist trouwens niet dat er ook kalkoenshoarma bestond; ik eet nu nooit shoarma omdat ik geen varken eet, maar een kalkoenvariant lijkt mij eigenlijk best wel heel lekker!

Geef een reactie