Pilav met shoarma en knoflooksaus
Pilav, shoarma en homemade knoflooksaus! De (kalkoen) shoarma heb ik kant en klaar gekocht. Hoeveelheden van dit recept naar smaak, ik heb niet echt gemeten.
Ingrediënten pilav:
- Basmatirijst
- Vermicelli
- Olie
- Boter
Ingrediënten knoflooksaus:
- Griekse yoghurt
- Mayo
- Citroensap
- Peper
- Zout
- 2 tenen knoflook, geperst
- Peterselie vers of gedroogd
Extra:
- Kalkoenshoarma
- rode paprika
- champignons
- knoflookpoeder
- zout en peper
Bereidingswijze:
Bak je vermicelli bruin in een mix van olie en boter. Voeg vervolgens de basmatirijst toe en bak deze kort mee. Hierna voeg je water en zout toe. Als ik 100 gram rijst gebruik neem ik 200 ml water. Zet er een deksel op en laat op laag vuur gaar worden. Blijf wel opletten want het kan zijn dat je water moet toevoegen.
Maak in de tussentijd de shoarma en meng de ingrediënten voor de knoflooksaus. Voor de shoarma heb ik enkel wat rode paprika en champignons toegevoegd en gebakken. Deze heb ik gekruid met zout, peper en knoflookpoeder.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like