Pinda nougat bonbons
Deze pinda nougat bonbons zijn echt zo lekker! Ze hebben wat weg van de marmerkoekjes die ook op mijn blog staan, maar het is even wat anders door de noga. Ik heb nu staafjes gemaakt, maar bolletjes kan ook. En je kunt ervoor kiezen om witte chocolade met bruine streepjes te doen. Net wat je wilt! De noga heb ik uit de supermarkt en staat bij de chocolade enz.
Ingrediënten voor ca. 25 stuks:
- 250 gr ongezouten pinda’s
- 125 gr biscuitjes
- 1 tl kaneel
- Half tot heel blikje gecondenseerde melk
- 8 blokjes nougat
- 200 gr melkchocolade
- 50 gr witte chocolade
Bereiding:
Maal de pinda’s fijn in een hakmolen of keukenmachine. Doe hetzelfde met de biscuitjes. Doe alles in een kom en meng kaneel erdoor. Voeg dan beetje bij beetje de gecondenseerde melk toe. Je moet een stevig en klein beetje plakkerig mengsel krijgen. Vorm hier bolletjes van.
Snijd elk noga blokje in 3 reepjes. Neem een bolletje pinda mengsel en druk plat tot een schijfje. Leg er een reepje noga op en vouw dicht. Rol tot een mooi staafje en vorm ze zo allemaal. Zet ze een kwartiertje in de koelkast.
Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like