Pindakip

Pindakip

Pindakip, maar anders dan anders. Heerlijk met gebakken rijst of met witte rijst en komkommer.

Ingrediënten:

  • 1 kilo kipfiletblokjes
  • 1 wortel, geraspt
  • 1 rode paprika, in fijne blokjes
  • 1 gele paprika, in fijne blokjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 á 4 teentjes knoflook
  • Zout en witte peper
  • 1 dessertlepel geraspte gember
  • 1 dessertlepel gedroogde tijm
  • 1 blikje kokosmelk
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1 volle el pindakaas
  • 2 tomaten, in blokjes
  • Cayennepeper

Bereidingswijze:

Kruid de kip met zout, witte peper, 1 tl geraspte knoflook, een fijn gesnipperde ui en cayennepeper. Bak dit aan en haal uit de pan. In de pan bak je vervolgens 1 geraspte wortel, 1 rode en 1 gele paprika in ragfijne blokjes gesneden en een dikke gesnipperde ui. Voeg 1 dessertlepel geraspte gember en 2 teentjes geraspte knoflook toe en bak mee. Voeg 1 klein blikje tomatenpuree toe en laat vijf minuutjes meebakken.

Doe de kip erbij en 250 ml kippenbouillon. Laat 20 minuten pruttelen. Roer er dan 1 volle el pindakaas, 1 dessertlepel gedroogde tijm door en 1 blikje kokosmelk. Laat nog 15 minuten pruttelen. Snijd 2 dikke tomaten in kleine blokjes en roer deze er ook door. Laat de pindakip nog 10 minuten zachtjes pruttelen, proef of er voldoende zout en peper in zit en voeg zo nodig nog wat toe. Smakelijk!

Te volgen op…
Facebook: Koken en bakken met Marion


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie