Pindakoekjes in papiertjes

Pindakoekjes in papiertjes

Pindakoekjes omhuld met poedersuiker en gewikkeld met een papiertje.

Ingrediënten:

  • 250 g bloem
  • 380 g ongezouten pinda’s
  • 170 g witte basterdsuiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 150 ml zonnebloem olie

Extra:

  • Poedersuiker ca. 150 g
  • Witte papiertjes (te koop in Marokkaanse winkels, toko’s of online zoeken)

Bereidingswijze:
Doe de basterdsuiker, kaneel en pinda’s in de hakmolen en maal dit super fijn. Kiep dit over van je hakmolen naar een mengkom. Doe nu de olie erbij en meng dit goed samen met behulp van een spatel/lepel. Vervolgens de bloem beetje bij beetje toevoegen, meng dit samen als het wat steviger is moet je overgaan op het kneden met de hand. Zorg ervoor dat alles goed samen vermengd is tijdens het kneden, je kan er nu balletjes van maken.

pindakoekjes stap voor stap

Neem nu een vel bakpapier, maak bolletjes ter grootte van een grote olijf *ca. 10 a 13 g*, rol dit tot een klein staafje en leg dit op het bakpapier. Bak ze voor voor ca. 20 min af op 175° in de oven. Ze zijn nog zacht als ze uit de oven komen, eerst laten afkoelen voor 10 a 15 min.

Zet een kom met poedersuiker klaar en de papiertjes. Nu werk je koekje voor koekje af, rollen/omhullen met poedersuiker (m.b.v. een lepel en vork), op papiertje leggen, papiertje oprollen en zijkanten draaien om te sluiten (verpakt als snoepje). De koekjes zijn klaar om te serveren/nuttigen.

Serveertip: Marokkaanse zoete thee!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie