
Pindakoekjes van pindakaas
Makkelijk en lekker! Dit zijn koekjes die iedereen kent alleen ik geef er een moderne toets aan. Dit zijn pindakoekjes die vroeger in papiertjes gedaan werden. Ik maak ze met pinda/honing jammie.
Ingrediënten:
- 1 pot pindakaas met honing (kun je in AH kopen)
- 2 glazen suiker (250ml)
- 3 glazen olie 350 ml
- 1/2 theelepeltje kaneel
- 4 eetlepels sesamzaadjes
- bijna 1 kg bloem
Bereidingswijze:
Eerst pindakaas, suiker, olie, sesam en kaneel met hand mengen. Daarna doe je stap voor stap de bloem erbij. Het moet een soepele deeg zijn die niet meer aan je handen plakt. Dan bestrooi je de tafel of aanrechtblad met bloem en doe het deeg uitrollen. Ik zelf doe het met mijn vlakke hand ongeveer 1 cm en snijd daar figuurtjes uit.
Oven voorverwarmen op 200 graden. De koekjes bak je op 180 graden mooi goud/bruin. Laat ze afkoelen en bestrooi het met poedersuiker. Zachtjes met spatel oppakken want ze zijn heel breekbaar. Doe ze in cupcake vormpjes.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like