Zoet pittige kleverige kippenvleugels
Zoet pittige kleverige kippenvleugeltjes. Lekker bij gebakken rijst of bami, maar ook zo lekker.
Eerste marinade voor de kip:
- 2 kilo kippenvleugels
- 75 gr boter
- 2 el sesamolie
- 2 tl knoflookpoeder
- 1 tl cayennepeper
- Zout en peper
Tweede marinade voor de kip
- 4 el boter
- 1 tl chilivlokken
- 1 tl geraspte gember
- 80 ml honing
- 40 ml sojasaus
- 30 ml sriracha
- 1 el citroensap
- 1 el rijstazijn (zonder alcohol)
- 1 tl maizena
Bereidingswijze:
Snijd de kipvleugeltjes doormidden, spoel ze af en dep zeer goed droog. Smelt 75 gram boter. Roer deze los met 2 el sesamolie, 2 tl knoflookpoeder, zout, zwarte peper en een kleine tl cayennepeper. Schep dit door de kip, leg deze op een rooster en bak 45 minuten in een heteluchtoven van 180 graden.
Smelt 4 el boter, roer hier een tl chilivlokken n 1 flinke tl geraspte gember door. Bak een minuutje, voeg dan 80 ml honing toe, 40 ml soyasaus, 30 ml sriracha, 1 el citroensap en 1 el rijstazijn. Breng aan de kook. Los een tl maizena op in een beetje water en bind de saus hiermee. Gooi de gebakken kippenvleugels in een grote schaal en schep de saus erdoor.
Verwarm de heteluchtoven op 265 graden (of de heetste stand die je oven heeft) en bak de kippenvleugels nog een aantal minuten. Schep ze tussendoor een paar keer om. Blijf erbij want het gaat snel op deze temperatuur. Yummie
Te volgen op…
Facebook: Koken en bakken met Marion
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like