Bami met pittige sweet chili kip

Bami met pittige sweet chili kip

Recept voor pittige bami met kip.

Ingrediënten:

  • Pak bami/mie nestjes
  • Rode paprika
  • Ui
  • Prei
  • Wortel
  • 1 teentje knoflook
  • Kruiden zakje bami van Conimex
  • Ketjap manis

Pittige sweet chili kip:

  • scheut chilisaus
  • lepeltje sambal
  • lepeltje honing
  • kipkruiden
  • paprikapoeder

Bereidingswijze:

Snijd de groente in blokjes en bak het in een scheutje zonnebloemolie. Of je gebruikt zo een bami pakket zit al alles in, behalve de knoflook even zelf toevoegen. Het zakje kruiden laten wellen (staat op achterkant van de verpakking). Bami koken, afspoelen en uit laten lekken dan bij het sausje doen. Dan een scheut ketjap manis door de bami en even roerbakken.

Kipvleugeltjes heb ik op de zoetzure manier gemarineerd. Goed wassen etc zoals gewoonlijk met zout/citroen/azijn en water. De kipvleugeltjes door midden snijden. Dan een flinke scheut chilisaus bij doen, lepeltje sambal naar wens toevoegen, kipkruiden, beetje paprikapoeder en lepeltje honing. De vleugeltjes door elkaar husselen en in een ovenschaal doen. Afdekken met folie op 180 graden de oven in voor ongeveer 40 minuten. Laatste kwartier folie eraf halen voor een mooie kleurtje te krijgen.

Ik serveer het lekker met saté saus en schijfjes komkommer.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie