Pittige, hete kip met rijst en komkommer
Ik vind het leuk om nieuwe recepten te ontdekken en als ze goed bevallen dan deel ik ze graag met jullie. Dit keer probeerde ik een recept van de Allerhande uit en ik kan je zeggen dat die heerlijk is. De zoetzure komkommersalade heb ik wel op mijn eigen manier bereid. Sinds ik dit recept de eerste keer had gemaakt, vraagt mijn vader constant wanneer ik het weer ga bereiden. Hij vindt het echt heerlijk en ik ben het volkomen met hem eens!
Benodigdheden hete kip:
- 300 gram witte rijst
- 500 gram kipfilet, in reepjes
- 100 ml ketjap manis
- 60 ml ketchup
- 4 eetlepels pindakaas
- 2 eetlepels sambal
- scheut olijfolie
- 240 ml water
Benodigdheden zoetzure komkommersalade:
- 2 komkommers
- 50 gram suiker
- 3 á 4 eetlepels zonnebloemolie
- 2 eetlepels azijn
- 2 eetlepel water
- snuf zout
- snuf peper
Bereidingswijze:
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in reepjes. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de kipreepjes goudbruin. Voeg vervolgens de ketjap, ketchup en water toe en breng het geheel aan de kook. Draai dan het vuur laag en laat de kip een kwartiertje pruttelen. Roer de pindakaas erdoor tot er een dikke saus ontstaat.
Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledige recept.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like