Pittige rijstballen met gehakt
Recept voor pittige rijstballen met gehakt.
Ingrediënten:
- Gehakt
- 1 ui, in stukjes
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 paprika, in stukjes
- Champignons, in stukjes
- Peterselie, fijngehakt
- Tomatenpuree
- Paneermeel
- Olijfolie
- 2 eieren
- 1 Knorr bouillonblokje
- 1/2tl zwarte peper
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1/2 tl kurkuma
- Chilipoeder of sambal ( hoeveelheid naar eigen wens)
Bereidingswijze:
1. Kook de rijst. Laat dit goed doorkoken, dit werkt makkelijker tijdens het vormen.
2. Verhit de olie en fruit de ui en knoflook.
3. Doe het gehakt erbij en bak dit. Voeg dan de paprika toe.
4. Voeg de champignons en peterselie erbij. Breng op smaak met de bovenstaande kruiden.
5. Doe er nu een paar eetlepels tomatenpuree bij. Ik heb 5 eetlepels gebruikt.
6. Voeg de pittige saus bij de rijst en laat dit 10 minuten afkoelen.
Vormen van de de balletjes:
(Ik heb een ijslepel gebruikt voor het vormen.)
1. Neem een schep van je rijst en vorm hier balletjes van.
2. Laat de balletjes 20 minuten afkoelen in de koelkast.
3. Haal de balletjes eerst door het ei en vervolgens door het paneermeel.
4. Bak de balletjes in een ruime pan met olie tot ze goudbruin zijn.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like