Pittige tonijnbroodjes

Pittige tonijnbroodjes

Recept voor pittige tonijnbroodjes met zwarte olijven, mozzarella en rode ui.

Ingrediënten:

  • 500 gr bloem
  • 200 gr zachte boter (bv. roomboter of Bona)
  • 220 ml lauw melk
  • 10 gr zout
  • 8 gr gist
  • 1 el gedroogde peterselie
  • Snufje suiker
  • 1 ei

Vulling:

  • 1 rode ui, klein gesneden
  • Zwarte olijven, in ringetjes
  • 1 blok mozzarella, klein gesneden
  • 100 gr geraspte kaas
  • 2 blikjes tonijn (goed uitgelekt)
  • 1 eigeel gemengd met een lepeltje water
  • Gedroogde peterselie
  • Geraspte kaas
  • Cayennepeper

Bereidingswijze:

Warm de melk een beetje op. Doe daar de boter, ei, gist, zout, suiker en peterselie bij. Meng dit en doe de bloem erbij tot je een deeg hebt die niet plakt en lekker zacht is. Maak er een bol van en doe het in een kom. Dek het af en laat het rijzen voor ongeveer 45 minuten.

Daarna maak je er twee bollen van. De eerste bol rol je uit tot een rechthoek. Besmeer het met wat zachte boter. Doe de ui, tonijn, olijven, mozzarella en kaas erop. Bestrooi het met wat peterselie en cayennepeper. Rol de lap op en snijd het in stukken. Leg het op een bakblik en laat het rijzen voor ongeveer 30 minuten. Doe deze zelfde handeling met het andere bol deeg.

Verwarm je oven voor op 180 graden. Besmeer de broodjes met de eigeel. Bestrooi de broodjes met peterselie, kaas en de gemalen cayenne. Bak ze af in ongeveer 25 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.

Te volgen op…
Facebook: Faws recepten


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie