Pittige Turkse dip (Acili ezme)
Heerlijke homemade Turkish dip (Acili ezme), eerste waar ik naar vraag in een Turks restaurant. Love it! Het recept komt van Smulweb, maar ik had wat aanpassingen. Ik had geen ingemaakte peper, dus ik heb twee normale Turkse groene pepers gebruikt en een ingemaakte rode puntpaprika.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 vleestomaat
- 1 ingemaakte groene peper
- 2 uien of 3 lente-uitjes
- 1/2 bosje bladpeterselie
- 1 teentje knoflook
- Mespuntje zout
- 2 el olijfolie (optioneel)
- 1 el biber salcasi
- 1/2 citroen
- 2 tl paprikavlokken
- 1 tl zwarte peper
- 1/2 tl zout
Bereidingswijze:
Snij de tomaat, ingemaakte peper, uien, peterselie in kleine stukjes. Vijzel de knoflook met een snufje zout helemaal fijn en voeg het bij de groente. Voeg de olijfolie en biber sacasi in een kom en roer het door totdat de olijfolie is opgenomen in de puree. Voeg dan het sap van de halve citroen erbij en roer dit door. Voeg dit vervolgens bij de rest.
Vervolgens voeg je ook de zwarte peper, paprikavlokken en zout toe en kneed het mengsel goed door elkaar. Neem 2/3 deel en mix dat in de keukenmachine of blender tot een minder grof mengsel. Meng het vervolgens weer bij de rest van het mengsel. En nu is je pittige Turkse dip klaar!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like