Pizza Kip Tandoori
Recept voor pizza kip tandoori.
Ingrediënten deeg voor 1 pizza (M):
- 250 g bloem
- 3 tl gist (Dr. Oetker)
- 1 tl zout
- 1 tl suiker
- 4 el olijfolie
- 150 lauwwarm water
Ingrediënten topping:
- Kipfilet
- Paprika
- Mais
- Rode ui
- Tandoorikruiden
Tomatensaus:
- Half pakje tomaten Frito
- 1 el tijm
- 1 a 2 el olijfolie
Extra:
- Bakpapier
- Deegroller
- Geraspte kaas
- Olijfolie
Bereiding:
Neem een grote mengkom en doe hier de bloem, gist, suiker en olijfolie in. Meng dit goed samen. Voeg nu het water toe en laat dit goed samen kneden of kneed dit zelf goed samen. Voeg nu het zout toe en kneed het deeg voor 8 a 10 min. Laat het deeg voor anderhalf a twee uur rusten (rijzen) op een warme plaats. Rijzen minimaal één uur.
Snijd de uien in halve ringen, paprika in reepjes of ringetjes en kipfilet in kleine blokjes.
Vermeng nu de kipfiletblokjes met wat olijfolie, zout en tandoorikruiden. Bak dit kort voor in een koekenpan. Tomatensaus mengen met olijfolie en tijm (extra toevoegingen naar eigen smaak altijd mogelijk). Bestrooi het werkblad met wat bloem. Rol het stuk deeg tot een gewenste dikte en leg dit op een vel bakpapier (prik hier wat gaatjes in met een vork).
Bestrijk nu je deeg met tomatensaus en strooi hier kaas overheen. Kip verdelen, ui en paprika op. Extra geraspte kaas indien gewenst. Randen insmeren met olijfolie. Afbakken in het midden van de oven op 180° graden (geheel op gevoel geen tijd excuus). Schatting 20 tot 30 min.
Mocht je iets maken aan de hand van mijn recepten, schroom niet en deel een fotootje met me. Besaha.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like