Pizza met eieren

Pizza met eieren

Mijn neefje vroeg of ik pizza met eieren wilde maken. First reaction: Pizza met eieren? ”Ma tflipad ma, 3adh ana39er i cha.” Zal ik ook pizza met ”ibawen” en ”tekrecht” maken? Wat een uitdaging, was heerlijk maar blijf het raar vinden. Wie doet dat ook weleens ei op je pizza?

Ingrediënten zijn voor 2 à 3 XL pizza’s:

  • 500 gr bloem
  • 1 el gist
  • 1 tl zout
  • 2 el olijfolie
  • 200 ml lauwe melk (ongeveer)

Vulling:

  • 1 ui, in stukjes
  • 1 knoflookteentje, fijngeperst
  • 2 paprika’s, in stukjes
  • Champignons, in stukjes
  • Pittige olijven, in stukjes
  • Eieren
  • Tomatensaus
  • Oregano
  • Italiaanse kruiden
  • Zwarte peper
  • Paprikapoeder
  • Gemberpoeder
  • Kurkuma

Bereidingswijze:

1. Doe alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar. Kneed tot een soepel/plakkerig deeg en laat het 30-40 minuten op een warme plek rijzen.

2. Bestrooi je werkplek met bloem en rol het deeg uit naar gewenste vorm.

3. Beboter je bakvorm en doe het uitgerolde deeg in je bakvorm.

4. Prik er met een vork een paar keer in en besmeer met tomatensaus.

5. Doe er een beetje oregano op, beleg met de vulling en breek de eieren op de pizza.

6. Bestrooi met geraspte kaas en werk af met verse/gemalen oregano.

7. Bak de pizza op 180° voor 15 à 20 minuten.

Vulling had ik kort voorgebakken in olijfolie en gekruid met bovenstaande kruiden.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie