Pizza met kip, groente en yoghurtdressing
Recept voor pizza met kip, groente en een yoghurtdressing.
Ingrediënten deeg:
- 500 gr meel
- 1 Marokkaanse theeglas griesmeel (moyen)
- 4 eetlepels olijfolie
- Snufje zout
- 1 zakje instant gist
- 2 eetlepels oregano kruiden
- Lauwe melk tot je een zachte deeg hebt
Extra:
- 1 kipfilet, in stukjes (gekruid en gebakken naar wens)
- Uien, in fijne ringen
- Paprika, in ringen
- Champignon, in plakjes
- Groene en zwarte olijven
- Geraspte kaas
- Tomatenpuree
- Mozzarella
- Olijfolie
Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten voor het deeg met elkaar. Kneed het goed met lauwe melk tot je een zachte deegbal hebt. Doe er een plastic zak en een doek overheen en laat het 3 kwartier rijzen tot het deeg verdubbeld is.
Pak een ronde bakblik. Knip je bakpapier rond en leg het op de bodem van je bakblik. Pak je deegbal en verdeel het in 2 stukken (dus voor 2 pizza’s). Pak een handje vol griesmeel en strooi het op je werkblad.
Leg je deegbal op het griesmeel en maak het plat met je handen op je werkblad. Til het op in je bakblik en werk hem daar verder af door een mooie ronde pizzavorm te maken. Als je handen plakken blijf je griesmeel gebruiken. Dan pak je de rand van de pizza en die vouw je een beetje naar binnen, zo krijg je zeg maar een verhoging en een lekkere krokante korst.
Dan kan je de pizza beleggen met wat jij lekker vindt. Ik heb eerst tomaten puree gedaan, vervolgens geraspte kaas, uien ringen, paprika ringen, champignon plakjes, olijven, kip en dan weer geraspte kaas eroverheen. Voordat je de pizza in de oven stopt om af te bakken besmeer je het randje met olijfolie.
Wanneer de pizza bijna gaar is haal ik hem er uit en doe ik er nog stukjes mozzarella op. Dan weer terug de oven in om verder af te bakken. Lekker met rucola en een yoghurtdressing.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like