Pizza met vis, scampi en surimi
Een royaal gevulde pizza met vis. Dit was echt heeeeerlijk en het deeg was lekker luchtig (brooddeeg als bodem gebruikt).
Als je zin hebt in pizza, kun je er natuurlijk een bestellen. Maar je kunt ook makkelijk en snel zelf een verse pizza maken. Thuis pizza maken is niet alleen heel leuk om te doen, maar ook veel lekkerder.
Ingrediënten deeg:
- 300 gr bloem
- 1 el droge gist
- 1,5 tl zout
- 1 ei
- 2 el olijfolie
- 40 ml zonnebloemolie
- 4 el melk
- 100 ml lauw water (ongeveer)
- oregano
Ingrediënten topping:
- tomatenpuree
- gekruide scampi’s
- gekruide vis
- surimi
- gegrilde paprika, in reepjes
- rode ui, in ringen
- geraspte kaas
- oregano
- zout en peper
Bereidingswijze:
1. Meng de bloem en het zout samen.
2. Maak van het gist een papje door er water bij te doen. Laat dit 5 minuten rusten.
3. Voeg er de olie, ei, gist, oregano en melk bij.
4. Giet er beetje bij beetje water bij en kneed tot je een soepel/plakkerig deeg krijgt.
5. Laat het deeg afgedekt 45 minuten rijzen.
6. Bestrooi je werkplek met bloem en vorm het deeg naar gewenste vorm (dikke bodem) en laat dit 5 minuten rijzen.
7. Prik er met een vork in en besmeer met tomatenpuree en vulling naar keuze. Ik heb scampi’s, vis, surimi, paprika en ui gebruikt. Ik heb alles eerst kort voorgebakken en goed afgekruid.
8. Eindigen met geraspte kaas en bak het gaar in de oven.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like