Pizza met witte koolvis en scampi’s
Recept voor pizza met witte koolvis en scampi’s. Ik heb het recept voor de pizza bodem gehalveerd voor een ovenplaatpizza.
Voor 4 pizzabodems 25cm:
- 450 gram bloem
- 1/2 tl gedroogde gist
- 3 dl lauw water
- Snufje suiker
- 1 tl zout
- 2 el olijfolie
Vulling/topping:
- Witte koolvis, in stukjes
- Scampi’s, schoongemaakt
- Champignons, in plakjes
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 groene paprika, in reepjes
- Mozzarella, in stukken
- Artisjokstukjes
- 4 tomaten
- Italiaanse kruiden
- 1 knoflook
Bereidingswijze:
Doe het lauwe water in een maatbeker en voeg de gist en suiker toe. Laat 10 minuutjes staan tot het schuimig wordt.
Zeef de bloem met het zout in een kom, maak een kuiltje in het midden en giet er geleidelijk het gistwater en olijfolie in. Roer alles tot een glad deeg. Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkblad voor 10 minuten tot het glad en elastisch is. Leg het deeg in een met bloem bestoven kom, dek het af en laat het 1.5 uur op een warme plek rijzen.
Kneed het deeg nog 2 minuutjes en verdeel het in 4 gelijke delen. Rol elk stuk uit met de deegroller tot een lap van 25cm doorsnede.
Dan snij je 4 tomaten in stukken en laat je het inkoken samen met wat Italiaanse kruiden en knoflook zodat het indikt. Mix dit vervolgens tot een glas massa. Smeer dit op de pizza. Beleg dit met stukjes witte koolvis, scampi’s, champignons, paprika, stukjes mozzarella en artisjokstukjes. Doe hierover nog wat kruiden en bak dit dan in de oven op 180 graden voor 45 minuten.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like