Pizza met zalm, spinazie en mozzarella
Lekker recept voor een pizza met o.a. zalm, spinazie en mozzarella.
Ingrediënten voor pizzadeeg:
- 500 gram bloem
- 1/2 theelepel instant gist
- 2 theelepels zout
- 200 ml olie
- lauwe melk (op gevoel )
Ingrediënten voor beleg:
- spinazie
- knoflook
- harissapoeder
- 4 champignons
- 2 paprika’s
- 1/2 courgette
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- olijfolie
- 1/2 theelepel zout
- tomatenpuree
- Italiaanse kruiden
- zalm
- mozzarella
- geraspte kaas
Bereidingswijze:
Alle ingrediënten voor het pizzadeeg samen mengen en als laatste doe je er een beetje melk bij. Beetje bij beetje melk toevoegen en blijven kneden. Het deeg kan wat plakkerig zijn, dit is geen probleem. Laat het deeg op een warme plek rijzen, ik gebruik altijd de oven om mijn deeg rustig te laten rijzen. Zet het deeg voor 1 uur opzij.
Ondertussen maak je de vulling die je gebruikt voor de pizza. Eerst de spinazie samen met knoflook, olijfolie, zout en harissapoeder (of iets anders wat pittig is). Ik heb diepvries bladspinazie genomen, maar je kunt ook verse spinazie nemen en dan wokken in een pan met wat olie, totdat het slinkt. Ik heb het hele pakje diepvries spinazie in de pan gedaan en op een hoog vuurtje gezet.
Als je spinazie helemaal ontdooit is, neem je een teentje knoflook en snij/pers deze fijn en voeg deze toe aan de spinazie. Voeg vervolgens een snufje zout en wat pittigheid toe aan de spinazie. Als laatst doe ik er een scheutje olijfolie bij. Laat alles 5 minuten op een hoog vuurtje koken. Doe alles in de vergiet zodat alle vocht eruit loopt, laat het dan afkoelen.
Nu de groente: champignons in dunne schijfjes snijden. Courgette ook in dunne schijfjes gesneden. Paprika in dunne reepjes gesneden, vervolgens over de helft snijden. Doe alles in een koekenpan met een scheut olie. Wok deze groente kort op een hoog vuurtje. Kruid het vervolgens.
Als je pizzadeeg klaar is, verdeel het dan in 2 bolletjes. Rol deze uit, ik heb van die ronde vormen voor pizza’s. Als je deeg is uitgerold, prik er dan in met een vork. Besmeer je bodem met tomatenpuree en strooi er vervolgens wat kaas op. Neem een handje groente vulling, beleg de gehele bodem ermee. Niet teveel uiteraard, maar gewoon goed verspreid over de hele bodem.
Neem de spinazie en beleg de hele pizza met blaadjes spinazie. Niet helemaal beleggen met spinazie anders is het zo machtig! Als laatst doe je de zalm er bovenop. Ik heb zalmfilets gebruikt en met een vork los geprikt als het ware. Dan krijg je allemaal kleine stukjes. Die kun je boven op je pizza leggen.
Doe er dan een beetje Italiaanse kruiden op. Afwerken met mozzarella en geraspte kaas. Zet het dan in de oven op 180 graden voor ong. 25 minuten. Zet je pizza dan zo laag mogelijk in de oven.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like