Pizza met tonijn en olijven
Pizza met tonijn, olijven en mozzarella. Ook rode pesto, die van de Lidl is jammie. Deegrecept (voor 2 grote pizza’s) heb ik van red-flower, de rest is van mijzelf.
Ingrediënten deeg:
- 6 el olijfolie
- 400 ml lauwwarme melk
- 1/2 el zout
- 1 zakje gist
- bloem
Ingrediënten beleg:
- 1 ui
- rode pesto
- champignons
- olijven
- tonijn
- Provençaalse of Italiaanse kruiden
- mozzarella
- geraspte kaas
Bereidingswijze:
Neem eerst twee eetlepels lauwwarme melk en los hier de gist in op. Laat het voor 10 minuutjes staan tot het schuimt. Meng dan de melk samen met de olie en zout. Voeg het gistmengsel toe en voeg beetje bij beetje bloem toe tot je een samenhangend deeg hebt. Kneed dit door tot een zacht deeg dat nauwelijks meer plakt. Laat even rusten en ga nu aan de slag met het beleg.
Snijd de ui in ringen en bak aan in wat olie tot ze zacht en glazig zijn. Zet dan weg. De champignons snijd je in plakjes en de olijven in stukjes. Neem nu het deeg en verdeel in twee delen. Strooi wat bloem en griesmeel op bakpapier en rol hier het deeg op uit tot een cirkel.
Leg nu wat van de geraspte kaas op de rand en rol op. Bevochtig eventueel met wat water om de rand te ‘plakken’. Werk zo de pizza rond. Smeer nu de pesto over de volledige bodem heen en beleg met de ui, de tonijn, de champignons en olijven.
Maak af met plakken mozzarella en geraspte kaas. Strooi er de Italiaanse kruiden overheen en wat zout en peper. Laat voor een uurtje rijzen en bak af op ongeveer 170 graden tot de randen mooi goudbruin zijn en smullen maar!!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like