Pizza met tonijn en surimi
Lekkere vispizza met tonijn, surimi en garnalen. Je kunt ook andere soorten vis gebruiken als je dat lekker vindt.
Ingrediënten voor het deeg:
- 500 gram meel
- 3 lepels boter
- 250 ml lauwe melk
- Beetje gist
- Snufje zout
- Oregano
Ingrediënten voor de topping:
- Tomatenpuree (zelf mengen met Italiaanse kruiden)
- 1 ui
- 250 gram champignons
- 1 kleine courgette
- Oregano
- Mozzarella
- Geraspte kaas
- 200 gram surimisticks
- 250 gram rose garnalen
- 1 blikje tonijn
Bereidingswijze:
Doe alles in een kom en kneed het met lauw melk goed tot een zacht en soepel deeg. Laat het deeg voor 30 minuten rusten. Maak ondertussen de vulling klaar. Snijd de ui in ringen en bak aan in wat olie tot ze zacht en glazig zijn. Zet dan weg. De champignons snij je in plakjes en de courgette in ringen. Neem nu het deeg en verdeel in twee delen. Strooi wat bloem op bakpapier en rol hier het deeg op uit tot een cirkel.
Doe de tomatenpuree in een kommetje en doe daar de Italiaanse kruiden en een heel klein beetje water bij. Meng dit met een lepel tot een papje. Niet teveel water, anders word de tomatenpuree waterig en dat is niet lekker.
Besmeer in met de tomatenpuree mengsel en beleg met ui, de champignons, courgette, tonijn, surimisticks en rose garnalen. Maak af met plakken mozzarella en geraspte kaas. Strooi er de oregano overheen en wat zout en peper. Laat voor een uurtje rijzen en bak af op ongeveer 170 graden tot de randen mooi goudbruin zijn.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like