Polentafrietjes met zalm en preiroomsaus

Polentafrietjes met zalm en preiroomsaus

Recept voor polentafrietjes met zalm en preiroomsaus. Polenta is maismeel, wordt veel gebruikt in de Italiaanse en Amerikaanse keuken, bekend om hun cornbread.

Voor de polenta:

  • 2 sjalotjes fijn afstoven in een beetje boter
  • 6 deciliter vleesbouillon (of water met bouillonblokjes)
  • 150 gram maïsgriesmeel voor polenta, zie Info
  • 2 eetlepels halvarine, olijfolie of boter (of meer naar smaak)
  • 1 zakje Gran Padano kaas

Bereidingswijze:

Breng de bouillon met het sjalotje (in een ruime pan) aan de kook. Laat – als de bouillon kookt – de hittebron hoog staan. Roer met een houten lepel in de kokende bouillon en strooi er langzaam het maïsgriesmeel in. Blijf roeren en let goed op: Neem – als de pap begint te koken – de pan even van de hittebron om heftig spatten te voorkomen. Roer – met de pan van de hittebron af – circa een minuut flink door en zet de pan daarna op een lage hittebron die zo afgesteld is dat de papa net blijft koken. Roer er dan de kaas onder, bekleed een vierkante bodem met bakpapier en besmeer alles met boter, stort de polenta erin en laat opstijven tot de dag erna. Uitstorten en in frietjes snijden

Dan doe je flink wat olie in een pan verwarm en doe de polenta frietjes erin doe er niet te veel te gelijk in anders plakken ze aan elkaar, dus hou ze bij het bakken ook gescheiden van elkaar, heb je een heel groter hoeveelheid te bakken dan bak je ze eerst ff voor en daarna bak je ze af.
qua smaak kan je het vergelijken met kaas kroketjes.

Voor de zalm met preiroomsausje:

  • verse zalm
  • 1 brikje room
  • beetje saffraandraadjes geweekt in enkele druppels lauw water
  • prei
  • zout en peper

Bereidingswijze:

De stukken zalm gewoon bakken in half boter half olie erna kruiden. Prei fijnsnijden en afstoven, room erbij, kruiden met peper en zout en de saffraan. Dan doe je de room erbij en dit laat je inkoken.

Hoe de rest van je polenta verwerken? Je kan er een cornbread van maken zie brood recepten.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie