Pompoen cupcakes met roomkaasfrosting

Pompoen cupcakes met roomkaasfrosting

Hello Autumn. Hello little pumpkin. Het recept van deze pompoen cupcakes met roomkaasfrosting komt van foodblog Chickslovefood.

Men neme (voor 12 muffins):

  • 125 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepeltje kaneel
  • Snufje zout
  • 1 ½ theelepel koek- en speculaaskruiden
  • 75 gram witte kristalsuiker
  • 75 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 1 (biologische) Hollandse pompoen, gewoon zo’n grote ronde oranje.
  • 2 grote biologische eieren
  • 1 zakje vanillesuiker

Voor de room:

  • 200 gram boter
  • 200 gram poedersuiker
  • 100 gram gewone roomkaas
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 1 theelepel vanille-extract

Topping:

  • bekertje slagroom (250 ml)
  • zakje klopfix
  • zakje vanillesuiker
  • 200 gr MonChou (kamertemperatuur)
  • 1 el poedersuiker

pumpkin pompoen cupcakes met vanille topping

En zo doe je het:
– Verwarm de oven voor op 180 graden en zet vast 12 muffinbakjes klaar, het liefst in een muffinblik zodat ze mooi rond blijven.
– Allereerst begin je met de pompoen. Doe een laagje water in een ovenschaal en leg daar de pompoen in, zet deze ongeveer 30 min in de oven, zodat de pompoen zacht kan worden.
– Haal de ovenschaal daarna voorzichtig uit de oven en laat de pompoen een klein beetje afkoelen.
– De oven kan je aan laten staan, zodat hij is voorverwarmd voor de muffins.
– Snijd de pompoen door de helft en schep de pitten uit de pompoen, de pitten mag je weggooien.
– Haal het vruchtvlees uit de pompoen, schraap met een lepel echt alles eruit, en doe het vruchtvlees in een mengkom.
– Pureer met een staafmixer de pompoen totdat er puree ontstaat.
– Nu door naar de rest van het beslag! Zeef de bloem, het bakpoeder, het zout, de speculaaskruiden en kaneel boven en kom en meng het een beetje door elkaar.
– Mix in een andere kom de olie, de pompoenpuree, de suiker (inclusief de vanillesuiker) en de eieren totdat er een glad mengsel ontstaat.
– Spatel vervolgens het bloemmengsel door het pompoenmengsel totdat het volledig is opgenomen.
– Doe het beslag in de vormpjes en bak de muffins 20/22 minuten in de oven.
– Laat de muffins afkoelen.
– Nu door naar de lekkere vanille-speculaasroom! Meng 200 gram boter in een kom totdat het helemaal zacht is.
– Voeg daar de poedersuiker aan toe totdat deze is opgenomen (kijk uit want het gaat stuiven).
– Meng als laatste de roomkaas met de speculaaskruiden en het vanille extract erdoor.
– Schep of spuit een beetje op de muffin en smullen maar.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie