Pompoenbroodjes

Pompoenbroodjes

Ingrediënten:

  • 150 gr mais corn
  • 350 gr bloem
  • 50 gr roggemeel
  • 7 gr gist
  • snufje suiker
  • 10 gr zout
  • 340 gr lauw water
  • 50 gr pompoenpitjes (25 in deeg en 25 gr voor topping)

Bereidingswijze:

Meng de droge ingrediënten en doe dan de water erbij. Goed kneden zo’n 10 min als het nog te vochtig is doe er water bij tot je een mooie zachte deeg hebt die niet plakt. Maak er een bol van en doe die in een ingevette kom en dek af laat rijzen voor 40 min.

11034211_367180510155527_5892334142096360229_n

Als goed gerezen is haal je bal uit kom, druk even de lucht eruit maak 2 bollen deeg, één bol leg je even weg. Wat meel op je werkplek en rol je lap deeg uit tot een mooie lap. Snijd met een mes een vierkant, snijd daarna de lap 2x door midden dan heb je 3 banen. Snijd vervolgens verticaal en maak je de broodjes zo groot als je zelf wilt. Leg ze op een bakplaat.

10982796_367180523488859_4870893861689582030_n (1)

Doe de pitjes op een bord en maak je broodjes nat en druk ze in de pompoenpitjes. Laat ze weer rijzen voor zon 20 min. Oven voorverwarmen op 230 graden. Doe de plaat in oven en bak ze af in 20 min tot ze mooi goudbruin zijn.


1 reactie

  1. Yvonne geplaatst op mei 13, 2021 Beantwoorden
    Ik wil dit recept graag een keer uitproberen. Maar wat wordt bedoeld met mais corn? Is dat gepofte maisbolletjes of maisbloem?

Geef een reactie