Pompoencake met carameltopping
Recept voor pompoencake met carameltopping. Het recept komt van de website KeukenAtelier.
Ingrediënten:
- 200 g patentbloem
- 220 g lichtbruine basterdsuiker
- 1 tl baking soda
- 1/2 tl bakpoeder
- snufje zout
- 2 tl speculaaskruiden
- 2 eieren (L)
- 220 g pompoenpuree
- 120 g olie of gesmolten boter (ik heb 40 g boter en 80 g olie gebruikt)
- 1 tl vanille extract
Voor de topping:
- 3 el boter
- 3 el lichtbruine basterdsuiker
- 4 el melk
- 1/2 tl vanille
- snufje zout
- 3-4 el poedersuiker
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C (geen hetelucht). Zeef de bloem, specerijen, zout, bakpoeder en soda. Klop de eieren en suiker met de mixer in een paar minuten dik en schuimig. Doe de olie, gesmolten boter, vanille en pompoenpuree erbij en meng het tot een homogeen mengsel. Doe dan het bloemmengsel erbij en mix het kort op lage snelheid door. Schenk het beslag in de ingevette cakevorm. Bak de cake gedurende 55-60 min in het midden van de oven gaar.
Voor de topping laat je de boter smelten in een pan met de basterdsuiker, doe dan melk erbij en laat het suikermengsel smelten en iets inkoken tot een karamel. Het kan in het begin klonters geven, druk ze dan plat met een plastic spatel. Haal het dan van het vuur af en voeg dan vanille en zout toe. Doe lepel voor lepel de poedersuiker erbij en meng tot een dik glazuur. Doe het glazuur in een stevig plastic zakje of spuitzak en knip een klein puntje af. Spuit het glazuur op de cake. Wil je liever een dunner glazuur om over de cake te schenken of uit te smeren, doe dan 1-2 el melk bij het glazuur nadat je de poedersuiker hebt doorgeroerd tot je de gewenste dikte hebt.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like