Pompoensoep
Mijn favoriete soep van dit moment, pompoensoep!
Ingrediënten:
- pompoen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 aardappel
- 1 peper
- 1 bouillonblokje (kip of groente)
- kerriepoeder
- komijn
- kurkuma
- chilivlokken
- zout en peper
- 20 ml (slag)room of crème fraîche
Bereidingswijze:
Schil de pompoen en ontdoe deze van het middelste deel. Zorg ervoor dat alle slierten verwijderd zijn! Snijd de pompoen vervolgens in blokjes. Schil tevens de aardappel en snijd deze in blokjes. De peper ontdoe je van de zaadlijsten en snijd je in kleine stukjes.
Snijd dan de ui en de knoflook fijn en bak deze samen met de peper aan in een pan met wat olijfolie. Voeg vervolgens de pompoen en aardappel toe en bak dit voor enkele minuten aan. Voeg vervolgens de kruiden toe. Ik doe dit geheel op gevoel, maar houd ongeveer 1 tl aan voor alle kruiden behalve de chilivlokken en het zout. Begin met een snufje zout en chilivlokken, en proef pas (nadat je het bouillonblokje hebt toegevoegd) of het op smaak is.
Neem nu ongeveer 700/800 ml heet water en los hierin het bouillonblokje op. Schenk dit in de pan en laat het geheel koken. Op het moment dat je ziet dat de groenten goed gaar zijn doe je het vuur uit en mix je de soep met een staafmixer. Zet weer op het vuur en voeg de room toe en proef of het op smaak is. Voeg nu naar smaak eventueel meer kruiden toe. Serveer met een scheut room of een eetlepel crème fraîche en smullen maar!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like