Vegetarische quesadilla met spinazie en kaas

Vegetarische quesadilla met spinazie en kaas

Net zoals tosti’s populair zijn in Nederland, zijn quesadilla’s populair in de Mexicaanse en Tex-Mex keuken. Het gerecht bestaat uit twee tortilla wraps die op elkaar zijn gestapeld en gevuld zijn met kaas en verschillende andere ingrediënten. Naast quesadilla’s die vlees bevatten, zijn er ook vegetarische variaties beschikbaar, waaronder deze quesadilla met spinazie.

De combinatie van bladgroenten, ui, champignons, zongedroogde tomaat en kaas is wat dit recept heerlijk maakt. Als je weinig tijd hebt om te koken, zijn deze spinazie quesadilla’s ideaal, want ze zijn binnen 20 minuten klaar. Door de gevulde tortilla’s te combineren met een licht soepje, creëer je een lichte maaltijd die gemakkelijk verteerbaar is en niet zwaar op de maag valt.

Quesadilla met spinazie en kaas

Ingrediënten voor twee quesadilla’s: 

  • 4 grote tortilla wraps
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • 2 bosuien of 1 gele ui, fijngehakt
  • 300 à 350 gr verse (baby)spinazie
  • ± 150 gr geraspte kaas naar keuze
  • 50 à 80 gr zongedroogde tomaten, in blokjes
  • Handvol champignons, in blokjes
  • Snuf gedroogde chilivlokken
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

Begin met het fijnhakken van de bosui en het raspen van de knoflook. Snijd de champignons en zongedroogde tomaten in blokjes. Fruit vervolgens de ui in een pan met olijfolie en bak de knoflook kort mee. Voeg vervolgens de champignons en zongedroogde tomaten toe en bak het mengsel even voordat je de spinazie toevoegt. Doe de spinaziebladeren erbij en roer tot het slinkt. Breng op smaak met zout, peper en chilivlokken.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en leg er één tortilla in. Strooi een laagje kaas over de tortilla en bedek deze met het spinaziemengsel. Voeg nog een extra laagje kaas toe en leg de andere tortilla er bovenop. Bak de quesadilla op laag vuur gedurende 5 minuten totdat de tortilla knapperig en goudbruin is.

Druk de bovenste tortilla stevig aan en keer de quesadilla om met behulp van een bord. Bak de andere kant ook nog 5 minuten totdat deze ook goudbruin is. Herhaal het proces voor de andere quesadilla of gebruik twee pannen tegelijk zodat je sneller klaar bent. Snijd de spinazie quesadilla’s in vierkante stukken of puntjes en serveer direct.

Tips

  • Maak de spinazie quesadilla’s compleet met een dipsaus of salsa naar keuze.
  • Geef je quesadillas een smakelijke boost door de tortilla’s eerst in te smeren met crème fraîche of pesto alvorens te beleggen met kaas en spinazie.
  • Vervang de zongedroogde tomaten door kleine blokjes verse tomaat.
  • Combineer mozzarella en cheddar kaas voor een heerlijk kaasmengsel.
  • Geef een andere draai aan de quesadilla door verkruimelde feta of geitenkaas in plaats van geraspte kaas te gebruiken.
  • Kies voor volkoren tortilla’s in plaats van witte tortilla’s voor extra vezels.
  • Voeg sambal of peperpuree toe voor extra pittigheid in plaats van chilivlokken.
  • Het is mogelijk om de quesadilla met spinazie te bereiden in een grillpan zonder dat er olie nodig is.

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie